Forsaleden
12 augustus 2025 - Pilgrimstad, Zweden
Dinsdag 12 augustus
Wanneer we wakker worden is het heerlijk weer en normaalgesproken zouden we al met de hengels klaar staan om te gaan vissen. Nu echter niet we besluiten om eens een flinke wandeling te gaan maken langs de rivier en watervallen. Het belooft een flinke wandeling te worden en nemen na ons stevige ontbijt een rugzak met drinken en eten mee en gaan op pad. Dat het geen gewone wandeling zou worden was ons al snel duidelijk, het pad was alles wat je noemt geplaveid. Eigenlijk is het pad dus net als de natuur er omheen, ruig,grillig,oneffen en ongerept. Na een paar honderd meter lopen komen we bij de rivier het is een fantastisch gezicht hoe het heldere water rustig door het bergachtige landschap kronkelt om af en toe een mooie stroomversnelling of waterval te creëren . We kijken onze ogen uit en genieten volop, na elke honderd meter die je loopt heb je weer een ander fantastisch uitzicht op het water . Dan is het weer een rustig riviertje dan weer een waterval die uitmondt in een rustig meer om vervolgens een kilometer verderop weer over te gaan in een stroomversnelling die zich vervolgens weer verspreid in meerdere poeltjes die dan weer overstromen en watervallen veroorzaken. Zoiets hebben we nog niet vaak ergens gezien en zeker niet van deze schoonheid. Ondanks dat we nog redelijk fit zijn voor onze leeftijd komen we laat in de middag weer bij onze camper en houden het we even voor gezien. Het was niet gewoon een wandeling van 7,5 kilometer maar ook weer 7,5 kilometer terug. Normaalgesproken niet zo erg maar geen stuk was gelijk . Na een lekkere hap gaan we niet te laat naar bed.
Gea van Dijken:19 augustus 2025Whow wat mooie foto's Geniet zo met jullie mee
Bijke visser:24 augustus 2025Hallo Gea, dat is fijn om te horen, lekker mee lezen en ook genieten.
Peter Roffel:19 augustus 2025Wat een geweldige mooie omgeving , begrijp heel goed dat jullie in Zweden willen wonen om heerlijk daar te genieten .
Bijke visser:24 augustus 2025Nu is het echt Peter, en wat vinden we het fijn.