Dat ging maar net goed!,
20 juli 2025 - Mettjärn, Zweden
Zweden 20 juli 2025
Het is weer zondag vandaag , wat betekent dat de laatste week van onze vakantie ingaat helaas. We hebben een bod uitgebracht op de woning die we gisteren bekeken hebben, nu maar wachten hoe het biedingsproces gaat verlopen en kijken of het ons gegund is. Dit zijn dingen waar we geen invloed op hebben en moeten het zien en gewoon afwachten. De biedingen zijn openbaar en je kunt dus meekijken wat andere mensen bieden. We laten ons niet gek maken en gaan gewoon verder met onze dagelijkse routine, ontbijt visspullen verzamelen en naar het water. We gaan weer naar de zelfde plek als gisteren. Wanneer we daar aankomen zit Ankie alweer te vissen. We installeren ons en gaan ook vissen. Het wordt voornamelijk veel kletsen want echt bijten wil het nog niet. Het weer is echter zo mooi en warm dat we in onze zwemkleding kunnen vissen en de prachtige omgeving in ons op kunnen nemen. Het is gezellig met Ankie en we kletsen heel wat af, maar vis vangen we niet. Wij niet maar Ankie wel een mooie grote regenboogforel. Als we er nog eentje bij vangen kunnen we gezellig samen de vissen op de bbq leggen en samen eten, stelt ze voor. Dat lijkt ons een goed plan echter wij hebben nog niets gevangen en al best wel trek. Kor gaat eerst maar even naar de camper om pannenkoeken te bakken die we vervolgens gezellig in de shelter op gaan eten. In de middag gaat het vissen beter , nou ja beter we krijgen beet en zowel bij Kor als bij Bijke hadden weer een zeer slimme vis die na de aanbeet een mooi atletische sprong uit het water maakte en vervolgens van de haak ging. Wel ving Ankie er nog een opnieuw een mooie regenboogforel erbij dus genoeg vis voor ons vieren. Gezellig zitten we met onze nieuwe Zweedse vrienden te tafelen zij maakten de twee verse regenboogforelen en aardappelpuree en Kor had een lekkere bak salade er bij gemaakt. Terwijl wij zaten te vissen zegt Bijke ineens Kor BEET en ze rende naar de hengel. Niet veel later haalt ze er een mooie rådling uit een prima vis om te eten. Kor wil even kijken of hij ook de vis kan doden zoals Anki dat doet, zij trekt namelijk gewoon het hoofd naar achteren en breekt de nek van de vis. Kor gaat het ook proberen en trekt zo hard de kop naar achteren dat deze aan een velletje blijft hangen. NEE zegt Bijke dit is niet meer normaal zo wreed, Kor haalt zijn schouders op en zegt nou dood is dood toch. Gelijk maar schoonmaken zegt hij dan kan hij morgen op de bbq , voor nu hebben we eigenlijk wel genoeg gegeten. We kletsen nog even na met Anki en haar vriend. Om vervolgens terug te gaan naar de camper, we gaan inpakken en op zoek naar een andere plek. Als we alles ingepakt hebben hoeven we alleen nog maar de oprijd bokken te verwijderen. Dan gaan de ontwikkelingen ineens heel snel, Kor laat de camper in zij vrijloop zonder dat de motor loopt van de bokken rollen . Het is echter zo hellend dat de camper door blijft rollen en als hij wil remmen gebeurd er niets. Hij probeert de camper snel te starten, dat lukt ook niet terwijl de camper steeds harder naar beneden rolt. “NEEE ROEPT Bijke en Kor ziet maar een mogelijkheid handrem, uit alle macht trekt hij de handrem aan en de camper komt tot stilstand twee meter voor een diepe greppel met vlak daar achter grote bomen. PFFFF met het hart bonkend in zijn keel stapt Kor uit en moet eerst even bijkomen. Na dit hachelijke moment verlaten we Mettjärn en rijden een kilometer of vijfentwintig verderop naar Högborstjärnen . Als we aankomen is het al schemerig en we parkeren de camper gelijk maar zoals we hem willen, dan kunnen we straks zo naar bed. Nu we nog redelijk kunnen zien ( het is hier vrij lang licht )maken we nog even een wandeling om te kijken hoe we morgenochtend zo snel mogelijk bij het meer kunnen komen. Het valt mee zo te zien het is niet echt ver lopen. Zeer tevreden over deze topdag gaan we slapen, weer een mooie dag voorbij de tijd vliegt.
Peter Roffel:22 juli 2025Wat hebben jullie vandaag met elkaar veel geluk gehad met de camper .🙏🙏
Bianca:22 juli 2025Nou idd pfff....
Bijke visser:22 juli 2025Ja dat was idd geluk, camper ging gelijk als een malle 🙈