Wat een regen vandaag

13 juli 2025 - Ribbåsen, Zweden

Zweden 13 juli 2025

Het is weer zondag vandaag en als we om 8 uur gewekt worden door de wekker schijnt de zon alweer. Het is best alweer warm en de korte broek kan dus weer aan . Het plan is om Märråtjärn te verlaten en een mooi plekje langs een rivier te zoeken om te gaan vliegvissen. Eerst moet er echter wat proviand ingeslagen worden, want we zijn inmiddels elf dagen onderweg en het brood en de groenten beginnen op te geraken. Het eerste gedeelte van onze trip naar onze nieuwe plek rijden we nog over grünsvägen door de prachtige natuur. Wanneer we op de verharde weg komen vinden we al snel een ICA supermarkt waar we de nodige proviand en lekkere dingen inslaan. Ook willen we graag onze vuilnis ergens achter laten maar we zien nergens vuilniscontainers. Dan maar het spul weer inladen en mee wellicht zien we nog vuilnis bakken onderweg. We rijden richting het noorden en zoeken een plaatsje bij de Rötalven rivier. Niet ver van het plaatsje Rot  vinden we een mooi plaatsje aan de rivier. We treffen het want er staat nog niemand en positioneren de camper zo dat we prima uitzicht hebben op de snelstromende rivier. Ook is er een shelter met een vuurplaats, zodat we vanavond gezellig een vuurtje kunnen maken. Het is nog steeds vies benauwd maar nu is het wel echt bewolkt aan het worden en de wolken worden steeds donkerder. Niet treuren of miepen het is nog steeds droog en we gaan lekker bij het vuurplaatsje onze net gekochte broodjes opeten . Nu rest ons nog een geschikte vis plaats te zoeken, die vinden we niet ver van de camper . Ook ontdekken we nog een droogtoilet waar met name Kor erg blij van wordt en hij gaat er daarom maar gelijk even gebruik van maken. Het wordt tijd dat we onze nieuwe vispakken gaan uitproberen en niet veel later lopen we in ons nieuwe tenue. Wanneer we naar de rivier willen lopen met onze hengels al opgetuigd begint het te regenen, eerst een klein beetje maar niet veel later spoelt het gelukkig zitten we dan alweer in de camper en wachten tot de bui over is. De bui heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een onweersbui met slagregens en harde donder die door de bergen echoot . Jammer genoeg begint het ook weer te lekken in de camper, precies op de plek die wij dachten goed te hebben gerepareerd. Na een zeer regenachtige middag wordt het tegen acht uur weer droog nu wordt het wel weer tijd voor een maaltje. Snel eten we de Chiliconcarne die eerder deze week was over gebleven met een paar broodjes op en hijsen ons vervolgens maar weer in onze waadpakken . De wolken zijn verdwenen maar de zon zien we niet meer , deze is al achter de berg aan de andere kant van de rivier verdwenen. Behoedzaam manoeuvreren we door het sterk stromende water over de spekgladde stenen in het water op zoek naar een stevige plek om te staan. Het blijft echter een hele uitdaging om niet te vallen je ziet namelijk niet meer waar de stenen liggen en waar je fatsoenlijk een voet kunt neerzetten zonder dat je wegglijdt. Op eens een luide kreet NEE … ACH……… KAK. Kor draait zich om en ziet Bijke achterover in het water liggen. Nee roept hij GA STAAN! Vliegensvlug komt Bijke weer overeind gelukkig, wel is er water bij haar pak naar binnen gelopen. Het is namelijk een tuinbroek model dus niet helemaal gesloten. Ze weet echter van geen opgeven weten en zet nog even door. Het water is echter best koud en logischerwijs stopt ze niet veel later. Terwijl Kor nog even door gaat , besluit ook hij naar de kant te gaan. Wanneer Bijke terug komt na een minuut of tien is Kor net aan de kant, gelukkig voor hem wel droog. Nu dan maar even een gezellig vuurtje stoken in de shelter die naast de camper staat. We kletsen nog wat en maken wat plannen voor de komende dagen. We kijken terug op een jammerlijke regenachtige en natte dag. Maar niet getreurd morgen is er gewoon weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

P.s geen internet vandaar dat we niets konden plaatsen.

1. Peter Roffel:
    16 juli 2025
    Wat genieten jullie heerlijk van deze vakantie reis als ijk dat zo allemaal lees , geweldig , Nogmaals een hele fijne vakantie en geniet er van en hopelijk vinden jullie gauw een nieuw huis Veel Succes alvast en veel Plezier Toppers .